Do wykonania ciasta potrzebujemy:
- 2 tabliczki (20dag) ciemnej, gorzkiej czekolady
 - 20dag masła bez oleju
 - 10dag mąki
 - 30dag cukru
 - 6 jajek
 - 5 łyżek dobrego advocata
 
Czekoladę z dodatkiem masła rozpuszczamy w kąpieli parowej.
Jajka ubijamy z cukrem na gładką masę, dodając stopniowo mąkę i nie przerywając miksowania. Do uzyskanej masy wlewamy łyżkami ostudzoną masę czekoladową oraz advocata. Mieszamy jeszcze przez chwilę.
Pieczemy w kwadratowej blasze (60X50) przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
SMACZNEGO!





twoje brownie wygląda na takie puszyste delikatnie;) jestem ciekawa smaku ;)
OdpowiedzUsuńBoooosz, już kilka miesięcy szykuję się do zrobienia brownie :) może tym razem się uda...
OdpowiedzUsuń