Do wykonania ciasta potrzebujemy:
- 2 tabliczki (20dag) ciemnej, gorzkiej czekolady
- 20dag masła bez oleju
- 10dag mąki
- 30dag cukru
- 6 jajek
- 5 łyżek dobrego advocata
Czekoladę z dodatkiem masła rozpuszczamy w kąpieli parowej.
Jajka ubijamy z cukrem na gładką masę, dodając stopniowo mąkę i nie przerywając miksowania. Do uzyskanej masy wlewamy łyżkami ostudzoną masę czekoladową oraz advocata. Mieszamy jeszcze przez chwilę.
Pieczemy w kwadratowej blasze (60X50) przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
SMACZNEGO!
twoje brownie wygląda na takie puszyste delikatnie;) jestem ciekawa smaku ;)
OdpowiedzUsuńBoooosz, już kilka miesięcy szykuję się do zrobienia brownie :) może tym razem się uda...
OdpowiedzUsuń