Do wykonania 6 tartaletek potrzebujemy:
- opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 6 łyżeczek bazyliowego pesto
- 2 pomidorki malinowe
- tarta mozzarella
- jajko
- listki świeżej bazylii
Ciastko delikatnie wałkujemy na oprószonej mąką stolnicy. Dzielimy je na 6 prostokącików. Zaginamy im brzegi, żeby "farsz" ładnie obrósł ciastem podczas pieczenia. Na każdym prostokącie rozsmarowujemy łyżeczkę zielonego pesto, posypujemy startą mozzarellą i układamy na nich plasterki pomidorów. Wszystko posypujemy listkami świeżej bazylii.
Brzegi tartaletek smarujemy białkiem jajka.
Wstawiamy je do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i pieczemy do uzyskania złotego koloru ciasta.
SMACZNEGO! :))
szybki sposób na coś pysznego.
OdpowiedzUsuńświetne!
OdpowiedzUsuń