Do wykonania ślimaczków wykorzystałam:
- 3 placki tortilla
- kilka listków sałaty
- ser żółty gouda
- szynkę z kurcząt
Na placku pszennym kładziemy kilka listków sałaty, następnie po plasterku sera i wędliny. Możemy dodać również posiekaną pietruszkę - ale jako, że nie przepadam za tą "zieleniną" pominęłam jej użycie.
Tortille zwijamy w ciasne ruloniki i kroimy na kawałki o grubości około 2 cm.
Przekłuwamy je wykałaczką i układamy na półmisku w towarzystwie świeżych warzyw: pomidorków koktajlowych, papryki, selera naciowego i ogórka. Podajemy z sosem czosnkowym, lub każdym innym, który lubimy.
Smaczna, pożywna i efektowna przekąska na wieczorne posiedzenie ze znajomymi.
SMACZNEGO! :)
fajne sa takie przekaski:)
OdpowiedzUsuńale musiały być dobre :) jak zaproszę gości to zrobię im właśnie takie ślimaczki :D
OdpowiedzUsuń