czwartek, 15 września 2011

Szybka sałatka z jajkiem i fetą

Przy okazji końca lata, świeżych pachnących warzyw i ostatnich ciepłych weekendów, poczyniłam szybką sałatkę, która prostotą składników nie zapowiadała aż takiej pyszności. Znajomi byli zachwyceni i prosili o więcej :)


Na sałatkę dla około 6 osób wykorzystałam

  • 6 pomidorków daktylowych
  • 2 zielone ogórki
  • opakowanie sera feta z niską zawartością tłuszczu
  • 3 jajka
  • pęczek świeżego szczypiorku


Jajka gotujemy na twardo. Umyte pomidory i nieobrane ogórki kroimy w dość duże kawałki. Wrzucamy je na spód miski. Przykrywamy je warstwą pokrojonej w dużą kostkę fetą. Ugotowane jajka kroimy w ćwiartki i układamy na serze. Siekamy szczypiorek i obficie posypujemy nim wierzch sałatki.


Na sam koniec polewamy całość sosem czosnkowym, jednak wyśmienicie smakuje i bez niego :)
Sałatki nie trzeba doprawiać. Smaku nadaje feta oraz sos.

SMACZNEGO! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz