wtorek, 2 sierpnia 2011

Szybka przekąska z jajka

Czasami brakuje nam czasu oraz konkretnych produktów w lodówce, jednak jeśli tylko mamy jajko i kilka warzyw poradzimy sobie i z takim kłopotem. Proponuję Wam błyskawiczną sałatkę jajeczną, którą często zabieram do pracy, bo jej przygotowanie rano zabiera mi minimum czasu.


Do wykonania porcji dla dwóch osób potrzebujemy:
  • 4 ugotowane na twardo jajka (najlepiej z wolnego chowu)
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółtka papryka
  • garść posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki jogurtu typu greckiego
  • 1 łyżka majonezu light
  • pieprz
  • sól

Ugotowane jajka kroimy w dość duże kawałki, to samo robimy z paprykami.
W kubeczku mieszamy jogurt z majonezem i doprawiamy sos do smaku.
Wszystkie składniki wrzucamy do miseczki i mieszamy.
Na koniec dodajemy szczypior.



SMACZNEGO! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz